Cum se prepara placinta de visine?  Nimic mai simplu. Folosind aceste ingediente.

Pentru aluat:
faina – 300 grame
unt – 230 grame
zahar – 1 lingura
sare – 1/2 lingurita
apa – 6 linguri

Pentru umplutura:
visine – 700 grame
zahar – 200 grame
unt – 30 grame
amidon – 3 linguri
sare – 1/2 lingurita
lapte – 1 lingura
suc de lamaie – 1 lingura
esenta de vanilie – 2 ml
Intr-un bol se amesteca faina, zaharul si sarea.

Apoi se incorporeaza untul taiat in cubulete.

Folosindu-va degetelele, amestecati bine untul cu faina pana cand obtineti un aluat sfaramicios.

Se adauga apa si se framanta aluatul folosind o furculita.
Dupa ce aluatul este gata, se imparte in doua parti egale si se infasoara fiecare parte in folie de plastic.

Cele doua bucati de aluat se pun in congelator pentru 30 de minute.

Pentru umplutura se amesteca intr-un bol zaharul, amidonul si sarea.

Se adaug visinele peste acest amestec impreuna cu laptele, sucul de lamaie si esenta de vanilie.

Se omogenizeaza bine visinele impreuna cu amestecul de zahar si celelalte ingrediente.

Se lasa in acest fel pana cand trece timpul de racire al aluatului.

Se scoate aluatul din congelator.

Se desface prima jumatate si se ruleaza pe suprafata de lucru bine infainata, intr-o forma similara tavii de tarta in care veti coace placinta.
Aluatul se ruleaza pe sucitor si se transfera in tava.

Se aranjeaza frumos pe baza tavii si se aranjeaza si marginile in forme ondulate, folosindu-va degetele.

Se toarna compozitia de visine si, din loc in loc, se pune cate un cubulet de unt.
Se desface cea de a doua bucata de aluat.

Se ruleaza intr-o forma rotunda similara tavii in care coaceti placinta.
Folosind un cutit/un cutit de pizza/un cutit de aluat, taiati foaia de aluat in fasii lungi de 2-3 cm latime.

Ar trebui sa va iasa un numar par de fasii.
Se transfera jumatate din fasii deasupra visinelor, aranjandu-le la cate 2 cm distanta intre ele.

Sa vedem cum sa explic, cred ca ar fi mai usor daca as numerota fasiile de aluat.

Deci sa presupunem ca aveti 5 fasii de aluat aranjate peste visine si inca 5 pe masa.

Dintre cele cinci fasii de aluat de pe visine rulati in spate fasia 2 si fasia 4.

Puneti la baza fasiilor 2 si 4 o fasie de aluat de pe masa, aranjand-o perpendiculat fata de celelalte.

Rulati inapoi pe placinta fasiile 2 si 4.

Rulati in spate fasiile 1, 3 si 5.

La baza lor aranjati din nou o fasie de aluat de pe masa, punand-o perpendicular.

Rulati inapoi fasiile 1, 3 si 5, apoi rulati in spate fasiile 2 si 4 si puneti o noua fasie de aluat de pe masa.

Sper sincer ca se intelege ce incer sa explic aici.

Procedati asa pana terminati de acoperit placinta si obtineti o crusta impletita frumos.
Crusta impletita se unge cu un pic de lapte si se presara zahar peste. Puteti vedea si alte retete de prajituri .