9 motive pentru care elevii ar trebui sa invete germana

Limba germana nu este studiata la fel de des ca si limba franceza, insa exista anumite scolii in care franceza a fost inlocuita cu germana. Sunt mai multe motive pentru care elevii ar trebui sa invete limba germana si care le vor aduce beneficii pe termen lung. Este recomandat ca elevii sa nu lase deoparte limba germana clasa 8 doar pentru ca sunt foarte preocupati de rezultatele testelor si examenelor importante din acest an de studii si sa ii acorde importanta cuvenita.

  1. Germana este usor de invatat

Vom incepe eliminand mitul potrivit caruia germana este deosebit de grea. In ciuda tuturor glumelor care se fac despre aceasta ca fiind o limba imposibila, daca esti vorbitor de engleza, esti deja destul de avantajat, ceea ce inseamna ca elevii care stiu bine engleza nu vor avea mari probleme in a invata germana clasa 8 sau in orice alt an de studiu.

Acest lucru se datoreaza faptului ca germana si engleza au aceeasi radacina germanica. In consecinta, exista multe mii de cuvinte care sunt strans legate.

Mai mult, spre deosebire de chineza, japoneza, coreeana, rusa sau araba, nu exista un alfabet nou de invatat, doar cateva litere de adaugat.

  1. Germana este limba inventatorilor si inovatorilor

Se spune ca Germania este tara poetilor si ganditorilor – Das Land der Dichter und Denker. Un mare procent din cele mai impresionante realizari ale lumii au fost concepute pentru prima data in limba germana. Peste o suta de premii Nobel au fost primite de cercetatori germani pentru realizari in fizica, medicina, chimie, literatura si alte domenii.

  1. Germana este o limba importanta in mediul academic

Cu un numar atat de mare de oameni de stiinta premiati din tara de origine, s-ar putea sa nu fie o surpriza faptul ca germana este foarte importanta in comunitatea academica. De fapt, se afla pe locul al doilea ca limbajul stiintific cel mai des utilizat. Prin urmare, informatiile prezente in manual limba germana clasa 8 trebuie sa fie parcurse cu simt de raspundere, de catre elevii care isi doresc un viitor cat mai bun.

  1. Germana este poarta catre un invatamant superior de nivel mondial

Unul dintre motivele pentru care germana are o pozitie atat de inalta in comunitatea stiintifica este faptul ca universitatile germane au o reputatie internationala excelenta. In anul 2011, tara a fost a patra destinatie cea mai populara pentru studentii din strainatate, cu peste un sfert de milioane de straini fiind inscrisi in scolile germane.

Mai mult, sistemul german pentru invatamantul superior se mandreste cu o serie de universitati cu o taxa de scolarizare foarte mica sau inexistenta.

  1. Germania este o putere economica

Germana nu este doar o optiune interesanta pentru academicieni, dar, de asemenea, cei din lumea afacerilor ar trebui sa ia in considerare invatarea acestei limbi. Germania este cea mai mare economie din Uniunea Europeana si a patra ca marime la nivel mondial. Este casa pentru numeroase corporatii internationale si pe prima linie a noilor tehnologii.

  1. Companiile germane sunt lideri de piata la nivel mondial

Germania gazduieste un numar mare de jucatori globali economici. Siemens, Volkswagen, Adidas si Lufthansa sunt marci si corporatii recunoscute la nivel mondial. De asemenea, tara gazduieste unele dintre cele mai mari targuri internationale, inclusiv CeBIT, cea mai mare expozitie din lume pentru tehnologia informatiei, precum si targul IFA pentru electronice de consum.

  1. Germana este cea mai raspandita limba materna din Europa

Engleza, franceza si germana sunt cele trei limbi oficiale de lucru ale Uniunii Europene. In cifre absolute, germana este a doua limba cea mai vorbita pe continentul Europei. Cu toate acestea, cand vine vorba de vorbitori nativi, germana este numarul unu.

  1. Germana are o prezenta mare online

Site-urile germane alcatuiesc o parte uriasa a internetului. Cunoasterea limbii germane ofera acces la alte 15 milioane de site-uri web si nici macar nu au fost contorizate site-urile germane care se termina in .net, .org si .info.

  1. Germanii sunt peste tot

Chiar daca elevul nu va merge intr-o tara vorbitoare de limba germana sau nu comunica cu persoane vorbitoare de germana, mai devreme sau mai tarziu vor avea ocazia sa faca asta. Daca ai calatorit in strainatate, ai asistat probabil la acest fenomen. Cetatenii Germaniei sunt unii dintre cei mai mari calatori din lume. Cu aproape sase saptamani de concediu anual si o multime de venituri disponibile, te poti intalni oriunde cu ei.