Fie ca este vorba despre spatii comerciale, spatii industriale, spatii de depozitare sau complexe de locuinte, o intrare impunatoare este primul lucru care atrage atentia. In secolul vitezei si al calculatoarelor, chiar si caile de acces sunt tehnologizate si accesorizate. Exista multe accesorii care pot fi folosite pentru automatizari porti.

Sisteme pentru controlul accesului: In contextul de automatizari porti, pentru actionarea acestora se pot folosi o varietate de sisteme de control, inclusiv cititoare de carduri, cititoare de numere de inmatriculare, tastaturi digitale si transmitatoare wireless portabile. In majoritatea instalatiilor de tip commercial, portile automatizate sunt controlate prin acelasi sistem care controleaza si usile cladirii; in acest fel un singur card de acces poate fi folosit pentru acces universal.

Sisteme de tip intercom: Acestea sunt folosite pentru automatizari porti cu scopul de a oferi vizitatorilor sau livratorilor o metoda de a comunica in interiorul cladirii. Majoritatea acestor sisteme permit actionarea portii automatizate prin sistem remote, din interiorul cladirii.

Sisteme de supraveghere video: Acestea pot fi utilizate doar pentru supraveghere sau pot fi corelate cu celelalte accesorii de automatizari porti, pentru a permite, de exemplu, verificarea identitatii unei personae inainte de a I se permite accesul intr-o locatie