O vacanta in Delta nu este ca orice alta vacanta. Nu iti inchipui ca iti cauti o cazare in Delta Dunarii, ajungi aici si te bucuri de tot luxul din lume. Este adevarat ca exista pensiuni care ofera cele mai bune conditii, insa de cele mai multe ori, fauna de aici nu te lasa sa stai foarte linistit. Exista mii de specii de insecte si de animale cu care poti interactiona, iar unele dintre ele nu sunt intotdeauna prietenoase. Daca ai grija sa nu le deranjezi insa, vei scapa cu bine din aventura in Delta si te vei putea bucura din plin de sejur.
Care sunt animalele si insectele care ar putea sa te sperie sau chiar sa fie periculoase?
– Tantarii. Cei mai populari dusmani ai omului in Delta Dunarii, tantarii nu sunt chiar atat de periculosi. De fapt, sunt chiar inofensivi. Este adevarat ca acestia pot deranja in lunile de vara prin bazait sau prin intepaturi, insa daca te pregatesti bine, nu ar trebui sa ai probleme cu ei. Asigura-te ca spatiul de cazare este bine inchis, ca ai la indemana spray-uri sau pastile de tantari si totul va fi cat se poate de bine.
 Barzaunul. Este o viespe destul de periculoasa, care, atunci cand te inteapa, poate sa iti provoace pagube destul de mari. Daca ai fost intepat de mai mult de 3 barzauni in acelasi timp, este cazul sa fugi catre un medic, deoarece pot aparea probleme mai grave. Pentru a evita intalnirea cu o astfel de insecta, este bine sa stai departe de salciile scorburoase in care auzi un zumzet puternic.
– Lipitorile. Nu apar foarte des, insa atunci cand o fac se pot lipi de corp si pot provoca unele iritatii. Pentru a le indeparta, trebuie doar sa le lovesti cu mana si sa le presari cu sare. Poti spune ca lipitorile sunt chiar benefice, in conditiile in care se folosesc in medicina populara pentru a trata diverse boli.
– Serpii. Evident, serpii sunt un „ Bau – bau „ pentru foarte multa lume. Din fericire, serpii de apa sunt inofensivi, creand doar un disconfort ce tine de teama.
– Pestii. Chiar si pestii pot sa creeze probleme, evident, atunci cand ii prinzi. Cei rapitori pot avea dinti puternici, care provoaca intepaturi ce se inflameaza. Din acest motiv, este bine sa te asiguri ca ii prinzi cum trebuie, atunci cand ii pescuiesti.