Beneficiile tehnologiei vazute ca stil de viata

Tehnologia a aparut initial pentru a ne imbunatati viata din toate punctele de vedere. Cu toate astea, cele mai mari descoperiri facute cu ajutorul tehnologiei au fost facute in medicina, dar si la nivel de consumator prin diferite aplicatii android sau iOS menite sa te ajute sa dormi mai bine, sa ai o activitate fizica mai buna sau sa iti imbunatatesti dieta.

Exista aplicatii prin intermediul carora poti sa iti masori calitatea somnului, iar acestea se folosesc de diferite zgomote pe care le faci in somn, miscari (necesita tinerea telefonului aproape sau chiar in pat) sau modul in care sforai. Bineinteles, nu pot inlocui un doctor, sau un test amanuntit, dar in caz de ceva pot trage un semnal de alarma si stii ca trebuie sa mergi la doctor.

Aplicatiile care vin in ajutorul tau pentru a scapa de kg in plus si a-ti construi o viata cu ajutorul unei diete echilibrate sunt preferatele mele. Nu cred in diete, dar cred ca daca reusesti sa iti treci intr-un jurnal momentele in care bei un suc, mananci o ciocolata sau zilele in care nu faci nici un fel de miscare fizica pot sa traga un semnal de alarma si sa te faca sa intelegi ca ceva faci prea mult sau faci altceva prea putin.

De asemenea, astfel de aplicatii pot masura aportul de calorii si sa te avertizeze atunci cand iei mult mai multe calorii decat ai nevoie, fapt ce cu siguranta te va ajuta in rationalizarea portiilor mult mai bine si poti reduce consumul de mancaruri nocive din viata ta.

Unul dintre site-urile de la noi care trateaza tehnologia ca stil de viata este Calculatorescu.ro si isi propune sa livreze cititorilor articole cat mai pe intelesul lor pentru a rezolva probleme complexe ce tin de tehnologie cat mai usor. De asemenea, review-urile diferitelor gadget-uri sunt facute din perspectiva utilizatorului, nu din cea a detaliilor tehnice adesea mai greu de inteles.

Concluzia este ca tehnologia face parte din viata noastra fie ca ne place sau nu, iar cea mai buna alegere este sa ne adaptam si sa invatam sa traim cu ea intr-o armonie pe care eu o denumesc tehnologia ca lifestyle. Nu trebuie sa cadem nici in capcana de a folosi telefonul mai mult decat trebuie, dar nu trebuie nici sa ne detasam total. Sustin faptul ca un echilibru intre viata si tehnologie poate aduce numai avantaje.