Este o intrebare cu un raspuns destul de dificil, in conditiile in care fiecare ceai are doza sa de sanatate si de compusi care ne ajuta corpul. Evident, exista ceaiuri mai sanatoase si ceaiuri care, daca sunt consumate in exces, pot sa duca la probleme.
Daca esti un bautor de ceai si vrei sa afli care sunt ceaiurile pe care le poti consuma in fiecare zi fara niciun fel de problema, Dr. OZ a facut o lista cu cele mai sanatoase ceaiuri.

Ceaiul verde

Este ceaiul bun la toate. Baut in fiecare zi, acest ceai are zeci de efecte cu adevarat miraculoase asupra sanatatii. Obisnuieste-te sa consumi zilnic ceai verde si vei putea preveni cancerul , vei putea preveni instalarea dementei si vei putea slabi mult mai usor. De asemenea, daca in locul cestii de cafea bei ceai verde, te vei bucura de o energie maxima toata ziua.

Ceaiul alb

Mai putin cunoscut decat ceaiul verde, insa totusi foarte placut la gust si foarte benefic, ceaiul alb are un efect deosebit asupra tenului, impiedicand aparitia ridurilor. Este un ceai putin procesat, bogat in polifenoli si puternic antioxidant. De asemenea, ceaiul alb impidica ingrasarea si protejeaza colonul de cancer.

Ceaiul negru

Daca placa dentara este o problema care te supara, ceaiul negru te ajuta sa o eviti. Acesta impiedica aparitia sa si inhiba formarea de bacterii in cavitatea bucala. Practic, daca vei consuma zilnic ceai negru, vei putea sa te bucuri de o respiratie frumos mirositoare intreaga zi. Nu trebuie sa renunti totusi la pasta de dinti. Pe langa acest avantaj, ceaiul negru previne aparitia diabetului si elimina riscul de depunere a grasimilor la nivelul abdomenului.

Ceaiul de ghimbir

Daca te doare capul poti sa uiti de pastile. O cana cu ceai de ghimbir poate sa iti faca foarte bine in acest sens. Este puternic antiinflamator si nu este cu nimic mai prejos decat aspirina. Band ceai de ghimbir te poti bucura de sanatate fara sa inghiti tone de pastile.

Ceaiul de menta

Delicios si eficient impotriva unui numar mare de probleme, ceaiul de menta este foarte cunoscut pentru faptul ca te scapa de constipatie. Dupa o masa copioasa, ceaiul de menta te poate ajuta sa scapi de probleme. Este bine sa nu bei foarte mult insa, deoarece in caz contrar, poti obtine un efect de bumerang.