Majoritatea angajatorilor se vad nevoiti sa extinda spatiul de lucru pentru a le oferi angajatilor confortul necesar si pentru a obtine randamentul dorit. Poate parea un moft, dar studiile recente au demonstrat ca alocarea unui birou nu este destul pentru ca un angajat sa fie performant, acesta avand neovie de flexibilitate si intimitate, aspecte destul de greu de obtinut intr-un spatiu aglomerat, chiar daca suprafata totala este mare.

Nu exista nicio indoiala ca spatiul in care se lucreaza atrage mai ales tinerii, motiv pentru care zonele de coworking apar din ce in ce mai frecvent in cultura pop, in special in emisiuni TV si filme despre tineri profesionisti. Cu pana la 39% dintre adultii tineri care isi aleg cariera in baza modelelor pe care le admira, nu e de mirare ca atat de multi pun accent pe spatiul de lucru.

,,Am angajat multe fete din multinationale care erau satule sa lucreze in spatii mici, aglomerate si fara pic de intimitate. Vin in primul rand pentru castigurile substantiale, dar faptul ca au in sfarsit destul spatiu de desfasurare unde nu le deranjeaza nimeni le ajuta sa fie mult mai relaxate.

Scopul nostru este de fapt sa le oferim modelelor cele mai bune conditii si tocmai de aceea punem accent pe spatiile in care acestea isi desfasoara activitatea pentru ca lor sa nu le lipseasca absolut nimic.” a declarat Oana, reprezentanta a unui studio de modele online din capitala.

Avantajele spatiului de lucru pentru un model online

 

  1. Profesionalism

Pentru companii, lipsa unui spatiu dedicat de birouri poate duce la pierderea credibilitatii in ochii potentialilor clienti. Faptul ca modelele online isi pot desfasura activitatea in camere individuale le ofera libertate si garantia ca fiecare spatiu va fi decorat si echipat corespunzator. Echipamentele de ultima generatie se regasesc in fiecare camera si dispun de o echipa intreaga de suport tehnic care sa intervina oricand este nevoie.

 

  1. Minte sanatoasa

Interactiunea sociala este o componenta necesara a sanatatii bune, atat fizice cat si mentale. Spatiile de lucru ar trebui sa ofere facilitati precum sali de conferinte, sali de mese, inclusiv sali de fitness. In acest fel, oamenii pot comunica eficient și vor lucra mai bine in echipa. Chiar daca modelele online sunt singure in camere, se vad intotdeauna in spatiile comune pentru a schimba idei, strategii de maximizare a profiturilor, ori pentru a planui urmatoarea vacanta.

 

  1. 3. Intimitate

Deoarece modelele online beneficiaza de camere separate, ele se bucara de un atu pe care alti oameni nu il au si anume, intimitatea. Sunt doar ele in camere si isi pot desfasura in buna voie activitatea, fara a fi intrerupte si fara a deranja alte colege.

In concluzie, studiourile de modele online sunt in momentul de fata singurii mari jucatori de pe piata muncii care au inteles importanta spatiului de lucru si legatura acestuia cu productivitatea.