In zilele noastre, unul dintre cele mai importante aspecte este sa fim imformati,  mereu la curent cu tot ceea ce este nou in domeniul medical si de aceea, a aparut pe piata agenda medicala, o carte care cuprinde tot felul de informatii si detalii despre medicamentele aflate pe piata din Romania sau intrate in uz in tara noastra.

Aceasta carte se recomanda atat medicilor care isi doresc sa  fie la curent cu informatiile de acest gen, dar si farmacistilor si oamenilor obisnuiti.

Agenda medicala este o publicatie care apare an de an, in variante imbunatatite, astfel incat sa existe informatii si actualizari referitor la fiecare medicament.

Agenda medicala este locul unde fiecare medicament este atent detaliat, incepand cu denumirea comerciala, dar si cu monografiile denumirii comune internationale. Toate medicamentele care apar in agenda medicala 2019 sunt aprobate si se folosesc in tara noastra pentru tratarea diverselor afectiuni medicale.

De asemenea, Agenda Medicala este foarte utila, caci in cuprinsul ei putem descoperi in care clasa farmacologica se incadreaza, fie ca este vorba despre cea cardiovasculara, neurologica, psihiatrica sau digestiva si putem afla astfel mult mai usor ce este recomandat pentru anumite afectiuni. De asemenea, pentru fiecare medicament este specificat care sunt indicatiile si contraindicatiile, astfel incat sa fie evidentiat foarte clar daca acelui pacient ii este recomandat sau nu medicamentul respectiv.

Pentru fiecare medicament in parte este specificata denumirea comuna internationala si cea comerciala, dar si producatorul. De asemenea, sunt evidentiate clar dozele care trebuie prescrise in functie de varsta si numarul de kilograme, dar si contraindicatiile sau reactiile adverse care pot aparea in timpul tratamentului cu medicamentul respectiv.

Agentia Nationala de Medicamente a elaborate un asa zis nomenclator, in care sunt indicate dozele de medicamente si produse biologice care se prescriu pacientilor, astfel incat acestea sa nu le dauneze.

In agenda medicala online sunt specificate diverse combinatii, preparate si substituenti de sange, dar si produse de dializa sau produse biologice, fiecare dintre aceste fiind evidentiate si detaliate cu toate datele necesare.

Agenda medicala ofera doritorilor o lista cu toti producatorii de medicamente, pentru fiecare dintre acestia fiind oferite numerele de telefon si adresele de contact.

Exista mai multe modalitati de cautare a unui medicament, si anume, fie dupa prima litera a denumirii sale, atunci cand se cunoaste denumirea comerciala a medicamentului, fie cautand dupa denumirea comuna internationala, atunci cand se cunoaste clasa terapeutica a respectivului medicament.

Agenda medicala 2019 este cel mai potrivit loc unde, daca se cunoaste denumirea comuna internationala, atunci pot fi gasite toate denumirile comune autorizate ale acelui medicament.

Agenda medicala online este cea mai importanta aparitie editoriala de acest gen din tara noastra, fiind foarte bine structurata si oferind informatii relevante despre medicamentele autorizate de la noi.

Asadar, fie ca esti medic, farmacist, student sau iti doresti sa fii mereu la curent in legatura cu medicamentele de pe piata de la noi, tot ce trebuie sa faci este sa iti comanzi agenda medicala 2019 si in acest mod vei avea la dispozitie toate uneltele necesare pentru a fi informat.