Ce masinuta electrica i se potriveste copilului tau in functie de varsta?

Daca ai luat decizia de a-i cumpara copilului tau o masinuta electrica, este  foarte bine. O astfel de jucarie ii poate imbunatati increderea in propria persoana, ii poate imbunatati reflexele si il poate invata o multime de lucruri despre mediul inconjurator.

Ai de ales intre o multime de modele interesante: Poti opta pentru un ATV electric pentru copii , poti alege o motocicleta, o masinuta de teren sau o masinuta de oras care sa imite perfect masinile conduse de adulti. Oricare este modelul pe care ai pus ochii insa, trebuie sa te asiguri ca este potrivit pentru varsta copilului tau.

Ce masinute sunt potrivite pentru varsta copilului tau?

Daca are intre 0 si 2 ani. Aceasta varsta este una cruciala pentru dezvoltarea celor mici. Acestia sunt inca la capitolul in care isi dezvolta echilibrul si miscarea, ceea ce ii face destul de vulnerabili la cazaturi. Este motivul pentru care trebuie sa fii foarte atent la modul in care alegi masinuta. Aceasta trebuie sa il poata tine pe cel mic fix si sa poata fi controlata de la distanta de catre parinti.

Daca are intre 3 si 5 ani. Copilul este deja destul de mare, in asa fel incat sa isi doreasca sa conduca singur . Poti sa ii gasesti o masinuta care sa circule cu pana la 20 de km pe ora, pe care sa o poata controla din pedale si volan. Asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la telecomanda cu ajutorul careia controlezi masina de la distanta. Atunci cand achizitionezi masina verifica cu atentie rotile, asigurandu-te ca este confortabila. De asemenea, verifica toate elementele de siguranta: colturi rotunjite, centura de siguranta, etc.

Daca are intre 5 si 8 ani. Este la varsta la care vrea sa experimenteze cat mai mult. Tocmai de aceea, este bine sa cauti o masinuta mai puternica, echipata cu cat mai multe dotari, cum ar fi MP3 Playerul sau sunetele realistice de motor. Evident, nu trebuie sa fie neglijata siguranta, insa cel mic va dori sa se aventureze cat mai mult si trebuie sa ii permiti asta.

Exista masinute electrice si pentru copii mai mari de 8 ani, insa acestea va trebui sa fie alese chiar de catre copil, in asa fel incat sa fie pe placul lui.