Cel mai bun mod de a vorbi despre punctele tale forte si slabe la interviu de angajare

In cadrul unui interviu se spun multe, atat despre companie, cat mai ales despre candidate. Una dintre partile cele mai stresante ar putea fi atunci cand un recruiter sau un potential sef va cere sa vorbiti despre punctele voastre forte si punctele slabe.

Este foarte probabil sa auziti: „Care crezi ca este unul dintre punctele tale slabe?” sau „Care este punctul tau forte?”, sau chiar pe ambele in aproape fiecare proces de angajare pe care il veti traversa vreodata. In timp ce acest lucru ar putea fi frustrant, inseamna, de asemenea, ca puteti anticipa intrebarile si arta raspunsurilor care vor impresiona intervievatorul.

Cu alte cuvinte, cu putina pregatire, puteti stapani arta de a va promova punctele forte fara a vorbi despre punctele voastre slabe si a va submina candidatura.

De ce specialistii HR adreseaza aceste intrebari?

Inainte de a incepe sa va planificati raspunsurile, este util sa intelegeti de ce specialistii HR pun aceste intrebari, in primul rand, si ce raspunsuri spera sa primeasca in urma lor. Toate interviurile au rolul de a cunoaste candidatele, desi acestea cred ca intervievatorii vor sa le puna intr-o pozitie ciudata, dar in final este vorba de a alege cea mai potrivita persoana pentru un post.

In acest caz, punctele forte si slabe conteaza mai putin decat modul in care vorbiti despre ele. Asta nu inseamna ca intrebarile nu sunt deloc importante, ci ca depinde cat de profund va merge specialistul HR cu evidentierea raspunsurilor despre voi inseva.

Ce finalitate au intrebarile cu privire la punctele forte si slabe ale candidatelor? Ne raspund specialistii HR! Acestea trebuie sa arate ca tinerele care merg la un interviu de angajare:

  • Sunt oneste;
  • Au constiinta de sine;
  • Sunt persoane care primesc deschis un feedback;
  • Sunt persoane cu care se pot purta conversatii interesante;
  • Pot sa-si organizeze sarcinile intr-un mod profesional si matur.

Sfaturi pentru a vorbi despre punctele forte si punctele slabe intr-un interviu

Bine, asta e bine in teorie, dar ce trebuie sa faci pentru a discuta cu succes despre punctele forte si punctele tale slabe pentru a fi credibila la interviu?

Raspunsul este: sa fii cinstita. Unul dintre cele mai importante lucruri atunci cand vorbim despre punctele tale forte si punctele slabe intr-un interviu este sinceritatea. Ar putea suna banal, dar este adevarat. Un raspuns care suna autentic si personal va impresiona, in timp ce unul care suna generic, calculat, exagerat sau foarte nuantat va face contrariul.

 

Un sef nu vrea sa angajeze pe cineva care nu poate recunoaste si detine ceea ce aduc la masa, precum si ceea ce trebuie sa lucreze. Veti fi un angajat mai bun daca puteti sa intelegeti si sa va valorificati punctele forte si sa recunoasteti si sa invatati din punctele voastre slabe. Asadar, doriti sa aratati la interviu ca sunteti capabile de acest tip de auto-reflectie.