Rezultatele sondajelor recente au aratat ca majoritatea obiectivelor pe care oamenii si le seteaza sunt de natura financiara. Tocmai de aceea, populatia este interesata de surse alternative de venit si de noi oportunitati pentru maximizarea acestora. Nevoia de mai multi bani nu depinde in exclusivitate de o singura sursa de venit, mai ales in cazurile in care jobul actual nu ofera satisfactia necesara. Din fericire, exista solutii. In topul preferintelor de surse alternative de venit se afla:

  • Mestesuguri

Daca aveti un talent pentru pictura, desen, ori poate crosetat, il puteti transforma intr-o sursa de venit. Puteti confectiona diferite lucruri pe care mai apoi sa le vindeti online, ori sa inchiriati un loc in oras pentru a expune produsele voastre trecatorilor.

  • Model online

Tot mai multe femei incep o astfel de cariera datorita programului flexibil si castigurilor fabuloase, care le ajuta sa isi cumpere un autoturism, sau chiar o casa intr-un timp foarte scurt. Cel mai mare avantaj al acestui domeniu este faptul ca orice femeie isi poate obtine mult visata independenta financiara.

  • Crearea unui curs online

Daca aveti cunostinte vaste intr-un domeniu si doriti sa le impartasiti si cu ceilalti, puteti crea un curs online. In schimbul unei taxe modice, persoanele interesate pot invata de la dumneavoastra.

  • Fotografia de eveniment

Fie ca vorbim de nunti, petreceri de companie sau sedinte foto, fotografii sunt din ce in ce mai solicitati. Daca aveti un aparat de fotografiat si minime cunostinte de editare va puteti crea un portofoliu si un site pentru a atrage clienti.

  • Consultanta sau coaching

In timpul liber puteti oferi servicii de consultanta pe domeniul in care sunteti specializat, ori puteti deveni un coach extraordinar pentru cei la inceput de drum in cariera.

  • Deschiderea unui blog cu produse vandute prin afiliere, ori parteneriate cu branduri pentru postari sponsorizate.

Odata cu evolutia social media, tot mai multi oameni se bazeaza pe recomandarile din online. Puteti genera venituri prin afiliere, castigand un comision din vanzarea produselor pe care le recomandati, ori puteti obtine sponsorizari de la diferite branduri.

 

Puteti faceti mai multi bani chiar la locul de munca curent. Incepeti sa documentati tot ceea ce faceti la locul de munca si rezultatele pe care le obtineti. Adaugati certificari si noi seturi de competente pentru a evolua. Toate acestea se vor adauga strategiei de solicitare a unei majorari substantiale. Cand livrati rezultate benefice companiei, angajatorul va intelege ca o marire a salariului este cea mai buna solutie pentru a va pastra pe termen lung.

 

In general, este minunat sa castigati mai multi bani, dar nu uitati sa economisiti si mai multi bani. Adesea, odata cu veniturile cresc si cheltuielile si trebuie sa va faceti un plan financiar foarte bine pus la punct. Amintiti-va sa economisiti o parte din acele venituri in plus.