Cum să cumpărați jucării sigure

Acum, in luna cadourilor, tot mai multa lume isi indreapta atentia catre magazinele de jucarii. La ce trebuie sa ne uitam? Ce trebuie sa cautam? Cel mai important lucru pe care trebuie sa il reținem este siguranța celor mici. În fiecare an, mii de copii sunt răniți de jucării.

Citiți mai departe pentru a afla ce să căutați atunci când cumpărați jucării și gasiti câteva idei simple pentru utilizarea în siguranță a acestora (pentru a evita accidentarile de orice tip).

Prevenirea accidentelor de la jucării:

Majoritatea rănilor cauzate de jucării sunt tăieturi minore, julituri și vânătăi. Cu toate acestea, jucăriile pot provoca răni grave, sufocare sau chiar moarte. Acest lucru se întâmplă atunci când jucăriile sunt periculoase sau folosite în mod greșit.

10 sfaturi pentru cumpararea jucariilor

Iată câteva sfaturi care să vă ajute să alegeți jucării sigure și potrivite pentru copii:

  1. Citiți etichetele. Etichetele de pe ambalaj sau informatiile de prezentare ale produselor (online) oferă informații importante despre cum să folosești o jucărie și pentru ce vârste este recomandata. Asigurați-vă că arătați-i copilului cum să folosească jucăria în mod corect.
  2. Gândiți-vă la marime. Asigurați-vă că toate jucăriile și piesele sunt mai mari decât gura copilului (sau ca cel mic a depasit etapa in care baga totul in gura) pentru a preveni sufocarea.
  3. Evitați jucăriile care arunca cu obiecte în aer. Acestea pot provoca leziuni oculare grave sau sufocare.
  4. Evitați jucăriile extrem de galagioase pentru a preveni deteriorarea auzului copilului. 
  5. Căutați jucării de plus care sunt bine construite (robuste). Asigurați-vă că toate partile acestora sunt strânse bine și cusăturile și marginile sunt securizate corect. Plusurile ar trebui să fie, de asemenea, lavabile (la masina de spalat). Scoateți orice panglici sau coarde libere pentru a evita strangularea celor mici. Evitați jucăriile care au pelete mici sau umpluturi ce pot provoca sufocare în caz de înghițire.
  6. Cumpărați jucării din plastic care sunt rezistente. Jucăriile din plastic subțire se pot rupe ușor.
  7. Evitați jucăriile cu materiale toxice ce ar putea provoca intoxicații. Asigurați-vă că eticheta spune „nontoxic”.
  8. Evitați kiturile pentru hobby-uri și seturile de chimie pentru orice copii mai mici de 12 ani. Pot provoca incendii sau explozii și pot conține substanțe chimice periculoase. Asigurați-vă că cel mic știe să se descurce în siguranță cu aceste tipuri de jucării.
  9. Jucăriile electrice trebuie să fie aprobate de autoritatile europene de control. Verificați eticheta pentru a fi sigur.
  10. Aveți grijă când cumpărați jucării pentru patutul bebelusilor. Obiectele moi, așternuturile desfacute sau orice obiecte care ar putea crește riscul de prindere, sufocare sau strangulare ar trebui să fie păstrate în afara pătuțului. Orice jucării de pătuț, suspendate (jucarii mobile, carusele etc.) trebuie să nu fie la îndemâna copilului și trebuie îndepărtate atunci când bebelușul începe să se ridice in sezut, sa mearga in patru labe sau când copilul are 5 luni, oricare dintre acestea apare întâi. Aceste jucării pot sugruma un copil.  

Pentru a gasi cele mai sigure, apreciate si de calitate jucarii si jocuri pentru copii de orice varsta, descoperiti oferta magazinului Kizo.ro