Cum sa va vindeti drept cel mai bun candidat in cadrul unui interviu?

Daca nu sunteti clare despre ceea ce va doriti, asteptati si meritati, este putin probabil sa obtineti ceea ce vreti pe plan profesional. Daca va simtiti marginalizate sau invizibile la locul de munca, s-ar putea ca acest lucru sa se intample pentru ca vindeti un lucru gresit. S-ar putea sa transmiteti un mesaj care sa nu rezoneze cu ceea ce cauta compania, ori sa nu convingeti. Este timpul sa vindeti ceva diferit.

,,Imaginati-va ca un echipaj de productie se afla la locul de munca pentru a filma o reclama despre dumneavoastra. Ce ar vinde acea reclama? Ce tinuta ar trebui sa adoptati? Dar atitudine? Acest exercitiu este de folos deoarece daca v-ati uita la o astfel de reclama, inseamna ca stiti exact ce calitati ar trebui sa scoateti in valoare in cadrul unui interviu, sau chiar la locul de munca actual.” a declarat Sabina, reprezentant HR al unui studio de modele online din capitala, unde intreaga echipa este obisnuita cu prezenta camerelor de filmat.

Cum se poate vinde un candidat pretios

1. Vorbiti

Cereti ce doriti, fie ca este vorba de o promotie, obtinerea unui birou privat, o schimbare de program, respect, recunoastere, ori chiar timp mai mult pentru ducerea la bun sfarsit a proiectelor. Daca nu intrebati, nu veti primi nimic. Nu va plangeti ca situatia este nedreapta. In schimb, convingeti-va managerii si colegii ca ceea ce aveti de spus merita ascultat, ca meritati un cuvant egal cu al celorlalti si ca tot ceea ce veti primi va fi pe merit.

2. Fiti consecvente

Daca ii lasati pe altii sa va opreasca chiar si o data, ar putea considera ca este o invitatie sa o faca din nou. Profitati de fiecare ocazie, cautati oportunitati pentru a le consolida celorlalti ideea ca aveti la fel de multa voce precum ei si un drept de a va impartasi ideile si de a fi considerate pentru avansare in cariera.

3. Urmariti incidentele neplacute

Cautati modele de comportament deranjant. Un coleg va intrerupe doar in timpul intalnirilor la care participa un anumit executiv? Barfa isi are originea intotdeauna la o anume colega cu care concuranti pentru o promovare? Colectarea acestor date va va ajuta sa faceti un plan pentru a contracara potentialele daune provocate de tratamentul neplacut pe care il intampinati.

4. Oferiti aprecieri

Protejarea reputatiei si afirmarea dumneavoastra asupra a ceea ce meritati este un proces continuu. Urmariti colegii care au fost de acord sa schimbe modul in care va trateaza si arati-le aprecierea cu sinceritate. In acest fel, ei vor intelege cat de important este pentru voi respectul si munca de echipa.

Dupa ce ati facut toate acestea, este timpul sa va imaginati o noua reclama a voastra in postura de candidat ideal.