1.Piatra naturala
este un material fara varsta, cu o versabilitate mare. Poate fi folosita atat pentru decorarea interioarelor (sub forma de piatra decorativa pentru pereti, seminee, pardoseli sau sub forma obiectelor decorative din piatra sculptata manual), cat si pentru decorarea exterioarelor (In gradini, constructii adiacente sau fatade).

2.Piatra este un produs absolut natural, ale carui proprietati sunt determinate de tipul si legaturile dintre mineralele continute. Aceasta unicitate a texturii si culorilor face piatra naturala si piatra naturala decorativa sa ocupe un loc important Intre toate materialele de constructie. Acesta este un material plin de personalitate si identitate, care poate fi combinat cu usurinta fie cu alte tipuri de piatra, fie cu orice alt tip de material. Piatra naturala nu este un produs industrial uniform, ci un obiect pretios care Isi arata istoria si originea.

3.Piatra este ecologica. In calitatea sa de material de constructie, piatra se gaseste In natura Intr-o forma relativ finisata, asa ca nu e necesara energie pentru procesul de manufactura, ci doar pentru cele de extragere si prelucrare. In plus, piatra naturala este pura, non-toxica, ignifuga si are o foarte mare durabilitate In timp.

4.Piatra naturala este unica. Nimic nu poate imita imaginatia si inventivitatea Mamei Naturi. Deoarece piatra este extrasa direct din pamant si nu fabricata de om, este imposibil sa gasesti doua placi care sa semene Intre ele. Foarte multe lucruri afecteza granulatia si coloratura pietrei, printre care si izvoarele subterane, depozitele de minerale, miscarile tectonice, temperatura sau presiunea subterana la care este expusa. Acesti factori naturali nu pot fi reprodusi Intr-un laborator. Iti doresti ca locuinta ta sa iasa In evidenta, sa Iti exprime pasiunile, gustul si personalitatea. Piatra naturala decorativa este un material fara pereche tocmai pentru ca nu poate fi imitat sau falsificat, potrivit pentru cei a caror imaginatie nu are un termen de valabilitate.

5.Piatra naturala este o investitie rentabila pe termen lung. Calculand ca pret costul total de achizitionare si montare si Intretinerea acestora timp de minim 30 de ani, studiile au aratat ca piatra nu este mai scumpa decat alte materiale sintetice. Investitia initiala relativ mare este amortizata de costul mic de Intretinere pe termen lung si de durata exceptional de mare de viata. In plus, piatra naturala decorativa nu mai este atat de costisitoare ca In trecut, datorita progreselor tehnologice care au permis automatizarea unor procese si ieftinirea transportului. Deasemenea, noi tipuri de sisteme de ancorare si prindere fac montajul mai simplu, mai rapid si mult mai sigur.