plasa chirurgicală pentru hernie

Pentru cei care nu știu, hernia reprezintă defapt o rupere sau lezare a straturilor peretelui abdominal. Presiunea din interiorul abdomenului împinge conținutul abdominal prin această zona slăbită, urmând să se formeze un fel de sac sub piele. Acesta poate apărea inițial sub formă de o umflătură mică, dar ne tratată va devenii tot mai mare. Herniile pot fi de mai multe feluri, în funcție de zona unde sunt localizate, însă toate trebuie tratate.

Ce sunt plasele chirurgicale pentru hernie și cum o aleg pe cea mai potrivită?

Plasa chirurgicală pentru hernie, respectiv proteză, este unul din factorii esențiali pentru că o hernie operată să evolueze pozitiv.
Protezarea parietală se realizează cu plase din materiale biocompatibile, astfel încât efectul de respingere din partea organismului să fie diminuat spre zero.
Acestea pot fi de mai multe tipuri. Cea mai folosită este cea din poliester dar mai există și plase pentru hernie din telefon, poliester, gore-tex precum și plase resorbabile.
Plasele chirurgicale se diferențiază după greutatea plasei și dimensiunea ochiurilor de țesătură ar fiecărui pacient i se potrivește un anumit timp în funcție de tipul de hernie și de organismul său.
Totuși când alegem plasele chirurgicală, ar trebui să ținem cont de câteva detalii, pentru a obține rezultate favorabile.
Tipul firului este de preferat să fie monofilament, ochiurile să fie largi iar greutatea medie, deoarece o plasă prea ușoară ar putea să nu facă față.

Plasa realizată cu ochiuri largi va genera formarea unei cicatrici suple, elastice, în schimb cea cu ochiuri mici va genera o cicatrice groasa, compacta sub forma unei placi fibroase, iar acest lucru creează disconfort.

Având în vedere că fiecare pacient este diferit, trebuie luată în calcul toleranța organismului său și detaliile personale.

Care sunt mai exact tipurile de plase existente?

Câteva dintre cele mai căutate plase sunt următoarele.

Plasa chirurgicală compositeintră swing este căptușită, cu structura din polyester bidimensional, impregnată cu poliuretan, cu o greutate de 113 g / m² și și cu sistem de pre-fixare (ÎN-OUT).
Acestă plasă este singura care poate fi folosită atât în laparoscopie cât și în intervențiile chirurgicale deschise.
Produsul vine împreună cu acul inserat între partea composită și partea cu structura din poliesester bidimensional.

Mai există și varianta plaselor chirurgicale intra swing cu structură compusă.
Plasele chirurgicale swing contact cu conuri atraumatice și cu structura ușoară, tridimensională, tricotată, în formă de “fagure de miere. Acestea au autofixare datorită conurilor atraumatice de pe ambele fete. Cu  acest tip de plasă, epoziționarea este ușoară în timpul intervenției chirurgicale și fixarea naturală după restaurarea presiunii interne.
Plasele chirurgicale din monofilamente de polipropilena au o structură poroasă ușoară care favorizează integrarea și culonizarea rapidă în țesuturi.

Așadar cu plase chirurgicale pentru hernie de calitate, nu aveți cum să obțineți decât rezultatele dorite.  Astfel alegeți produse de la o companie integră, căreia îi pasa pentru ca dincolo de produse si servicii stau viețile clienților, ale tuturor, iar de ele depinde calitatea.