Despre serialul Vikings

Vikings este un serial de televiziune istoric dramatic al lui Michael Hirst pentru postul de televiziune History care a avut premiera in data de 3 martie 2013 in Statele Unite si Canada.

Este filmat in Irlanda inspirat din povestirile despre vikingul Ragnar Lodbrok, unul dintre cei mai cunoscuti eroi norvegieni cunoscut ca fiind asupritorul Frantei si al Angliei.

Serialul il portretizeaza pe Ragnar ca pe un fermier viking care militeaza asupra primelor raiduri in Anglia, cu ajutorul razboinicilor, a fratelui sau Rollo si sotiei sale Lagertha. Primul sezon il infatiseaza pe Ragnar jucat de Travis Fimmel ca tanar razboinic viking care aspira sa descopere civilizatii noi.

Impreuna cu prietenul sau, talentatul mestesugar Floki jucat de Gustaf Skarsgard, construieste un nou model de barci, mai rapide, si ildetermina pe conducatorul local, contele Haraldson jucat de Gabriel Byrne, sa ii permita raidul in Anglia de nord-est, un taram necunoscut pana atunci, sustinut de fratele sau Rollo -Clive Standen, care ravneste in secret la sotia lui Ragnar, Lagertha-Katheryn Winnick.

Ragnar iese victorios in primul sau raid din regatul englez Northumbria, intorcandu-se cu bogatii si cu calugarul Athelstan jucat de George Blagden, pe care il tine ca sclav.

Aceasta situatie ii castiga dusmania regelui Aelle – Ivan Kaye si determina mai multe confruntari violente cu contele Haraldson, pana in momentul in care Ragnar il omoara si preia conducerea, moment in care devine conte.

Serialul este o co-productie irlandeza-canadiana fiind produs de Octagon Films si Take 5 Productions.

Michael Hirst, Morgan O’Sullivan, John Weber, Sherry Marsh, Alan Gasmer, James Flynn si Sheila Hockin au fost creditati ca producatori executivi ai serialului Vikingii.

Filmarile au inceput in iulie 2012 la studiourile Ashford din Irlanda iar scenele de pe barca au fost filmate la Lugalla, in inima muntilor Wicklow.

Serialul Vikings a fost filmat in cea mai mare parte afara si nu in studio.