Istoria nursing-ului

In România, doamna Lucretia Titirica, a fost numita “mama asistenţilor” care a scris pe lângă alte manuale prezente in cadrul universităţilor si un ghid de nursing pentru cei care profesează.

Istoria nursing-ului

În Statele Unite, mai multe căi de învățământ vor califica un candidat pentru a participa la examenul de licențiere ca un RN. Gradul asociat de îngrijire medicală (ADN) este acordat asistentei care a absolvit o diplomă universitară de doi ani, acordată de colegii comunitari, colegii junior, colegii tehnici și colegii de licență și universități de licență, după terminarea unui curs de studiu cu durata de doi ani. De asemenea, este numit asociat în Nursing (AN), asociat de știință aplicată în asistență medicală (AAS), sau asociat de știință în asistență medicală (ASN). Bachelor of Science în Nursing (BScN) este acordată asistentei care a obținut o diplomă academică americană de patru ani în domeniul științei și principiilor asistenței medicale, acordată de o universitate de învățământ terțiar sau de o școală similară acreditată. După absolvirea programelor LPN sau RN în Statele Unite, absolvenții sunt eligibili să participe la un examen de licență pentru a deveni o asistentă medicală, eliberarea cărora este necesară pentru licența de îngrijire medicală. National Licensure de examinare Testul (NCLEX) este un examen standardizat (inclusiv cu variante multiple, selectați tot ce se aplică, completați întrebările goale și „hot spot “), care asistente medicale nevoie pentru a deveni licențiat. Costă două sute de dolari pentru a lua NCLEX. Examinează capacitatea asistentelor medicale de a îngriji în mod corespunzător un client. Cărțile de studiu și testele de practică sunt disponibile pentru cumpărare.

Unele asistente medicale urmează rolul tradițional de a lucra într-un cadru spitalicesc. Alte opțiuni includ: pediatrie, neonatal, maternitate, geriatrie, ambulator și anesteziști asistenți. Există multe alte opțiuni pe care asistentele medicale le pot explora în funcție de tipul de învățământ obținut. RNs pot de asemenea să urmeze roluri diferite ca asistente medicale avansate în practică.

Asistenții medicali nu sunt asistenți cu adevărat doctori. Acest lucru este posibil în anumite situații, dar asistentele medicale mai des se îngrijesc în mod independent de pacienții lor sau asistă alte asistente medicale. RNS tratarea pacienților, înregistrează istoricul lor medical, oferă sprijin emoțional, și să ofere îngrijire pacienţilor. Asistentele ajuta, de asemenea, medicii să efectueze teste de diagnosticare. Asistentele lucrează in general pe cont propriu sau cu alte asistente medicale. Asistenții medicali vor asista medicii în camera de urgență sau în asistența medicală atunci când este nevoie de ajutor.