Bitcoin moneda criptocurrency

Opiniile pe subiectul investițiilor în criptovalute sunt împărțite. Luând însă în vedere diferite investiții disponibile pe piață, mereu se găsesc fani și adversari ale acestora. Să verificăm dacă merită să investim în criptovalute, în anul 2019 din The Best Vouchers. 

Perioada bună a Bitcoinului, pe care a obținut-o în acest an, face ca investiția în criptovalute să pară foarte rentabilă. Însă, direcționarea doar de salturile prețurilor, nu este un indicator bun pentru un investitor rațional. Merită să luăm în atenție prognoza și previziunile experților, care pot destul de bine să prevadă soarta unei astfel de investiții.

La începutul anului 2019, Brian Kelly, CEO și directorul general BKCM LLC, a prezentat analizele sale referitoare la Bitcoin. Deja în martie anul acesta, acestea s-au demonstrat nimerite, pentru că prețul criptovalutelor a crescut foarte mult. O prognoză asemănătoare a prezentat-o Sonny Sigh, directorul vânzării plății bitcoinurilor BitPay. În septembrie 2018, acesta a vorbit despre renașterea Bitcoin-ului chiar în anul 2019.

De ce prognozele experților erau atât de optimiste? Înainte de toate, asupra valorii Bitcoinului au acționat intrarea pe piața criptovalutelor, a câtorva jucători mari.

  1. Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci de investiții din lume a creat departamentul care se ocupă de comerțul cu criptovalute.
  2. Square Inc., cel mai popular operator din SUA de aplicații pentru plățile mobile, a activat plățile Bitcoin în New York, plănuind extinderea funcționalității în alte orașe.
  3. BlackRock, cea mai mare companie din lume, care gestionează capitalul, a introdus în oferte produse de investiții bazate pe BTC.

Luând în vedere faptul că  multe persoane, care investesc în criptovalute, nu sunt experți, avem alte abordări și criterii pentru investițiile noastre. În ce mod să verificăm dacă este rentabil să investim în criptovalute chiar acum?

Pentru a ne convinge dacă planurile noastre sunt acoperite cu adevărat, merită să începem de la… educație. Cunoscând fiecare aspect referitor la criptovalute și fiind la curent cu noutățile, vedem dacă ținem pasul cu piața, care se dezvoltă mereu. Dacă vrei să cunoști moduri simple pentru dezvoltarea cunoștințelor despre investiții, te trimit către textul meu ”4 moduri, care te ajută să începi să investești în criptovalute”.  Acolo descriu, printre altele, pachetul educațional CryptoEddu, pe care l-am cumpărat pentru o sumă nu foarte mare de pe pagina The Best Vouchers și s-a demonstrat o lovitură norocoasă.

Rezumând, orice moment este bun pentru a începe să investești în criptovalute. Însă, doar introducerea exactă în subiect și extinderea cunoștințelor pe tema investițiilor, ne asigură succesul. Cu criptovalutele este ca și cu orice altă investiție – trebuie să știi să o gestionezi. Fără cunoștințe teoretice și practice, acest lucru este aproape imposibil.