Multe intreprinderi mici si mijlocii se lupta sa mentina personalul. Piata muncii isi pierde usor usor din competitivitate, insa, din pacate, multe intreprinderi mici nu si-au actualizat procedurile de angajare. De fapt, intreprinderile abordeaza adesea piata de talente ca si cum ar efectua o calatorie in trecut. Doar intreprinderile care inteleg ca este nevoie sa se adapteze si sa fie flexibile, vor reusi sa recruteze angajati de calitate in 2019.

 

Ce greseli fac intreprinderile in procesul de recrutare?

  1. Prea multi pasi de efectuat pentru candidati

Luati in considerare cati pasi solicita procesul de aplicare. Este foarte posibil sa cereti solicitantilor sa treaca prin mai multe etape decat este cu adevarat necesar sa aplice.

Unii proprietari de afaceri mici si recrutorii detin intelegerea gresita ca un proces complicat de aplicare va impiedica candidatii mai putin capabili sa aplice. In realitate, piata candidatilor de astazi inseamna ca cei mai buni solicitanti de locuri de munca pot fi cat de pretentiosi doresc. Daca le cereti candidatilor sa completeze multe teste si sa treaca prin mai multe etape doar ca sa aplice, fiti sigur ca multi vor renunta.

Testele de abilitati si sarcinile consumatoare de timp pot fi importante pentru a va asigura ca alegeti candidatul potrivit, dar nu ar trebui sa incarcati procesul de aplicare cu aceste cerinte. Aplicarea ar trebui sa fie usoara pentru solicitanti, iar abia in timpul interviului sau dupa, in cazul in care este potrivit postului, sa demarati testele necesare.

 

  1. Background screening inainte de interviu

Organizatia poate efectua in continuare background screening, insa acesta nu ar trebui sa faca parte din procesul de depunere a cererilor de aplicare. Astfel de proceduri ar trebui efectuate doar pe candidatii pe care chiar doriti sa ii angajati.

Rezultatele unor cercetari recente au demonstrat faptul ca in momentul de fata sunt mai multe locuri de munca disponibile decat lucratori, ceea ce inseamna ca angajatorii ar trebui sa aiba in vedere relaxarea procesului de aplicare pentru a completa rolurile goale. Un proces riguros de recrutare poate ar fi avut sens acum 10 ani, cand fiecare anunt obtinea sute de aplicanti, insa in zilele noastre aceste lucruri s-au schimbat.

 

  1. Comunicarea politicilor firmei prea devreme

In mod similar cu cele de mai sus, in cazul in care procesul de aplicare cere candidatilor sa accepte o multime de politici ale firmei, este posibil sa confundati din greseala solicitarea de locuri de munca cu procesul de angajare.

Politicile companiei, inclusiv politicile de hartuire, clauzele de confidentialitate si multe altele nu ar trebui sa faca parte din procesul de aplicare. Aceste elemente sunt mai potrivite pentru momentul de semnare a contractului. Asadar, evitand aceste greseli, candidatii vor fi tentati sa aplice si veti avea parte de oameni potriviti in rolurile necesare.