Unul din primele lucruri pe care le ai in vedere dupa ce te logodesti (in afara de rochie, bineinteles) este gasirea unui salon pentru nunta ta. O data ce ai gasit salonul perfect pentru eveniment, toate celelalte detalii (aranjamentele, culorile, stilul etc.) ar trebui sa se aranjeze de la sine. La ce ar trebui sa fii atenta atunci cand iti alegi salonul pentru eveniment? Iata cateva sfaturi pentru a fi sigura ca faci alegerea perfecta.

Sa fie spatios

Suna evident (pentru ca asa si este!), insa e absolut necesar sa te asiguri ca locul pe care il alegi este sufficient de mare pentru a gazdui toti oamenii de pe lista ta. Localul poate parea enorm atunci cand este gol, insa mereu sa iei aminte ca lucrurile esentiale pentru nunta (mese, scaune, bufetul, barul, spatiul pentru muzicieni, ringul de dans) ocupa ele insele detul de mult spatiu. Ca sa nu mai mentionam de faptul ca nici invitatii tai nu vor aprecia sa stea inghesuiti precum sardinele, ci au nevoie de putin spatiu de miscare. Cea mai buna idee pentru a-ti face o imagine exhaustiva despre salon este sa arunci un ochi pe-acolo atunci cand este gazduita o petrecere cu un numar similar de invitati.

Schema de culori

Daca ai in minte o anume schema de culori sau o tema speciala pentru nunta ta, trebuie sa ai grija ca si locatia in care se va desfasura petrecerea sa respecte aceeasi linie cromatica. Nu este absolut necesar ca salonul sa fie decorat fix in culorile pe care le-ai ales tu, insa peretii, covoarele, scaunele si perdelele ar trebui sa se armonizeze cu tematica si cromatica petrecerii tale. Daca iti doresti o petrecere in stil vintage, ar trebui sa optezi pentru o locatie decorata in culori deschise (chiar pasteluri) sau cu motive florale. Pentru o eleganta clasica, alege un spatiu in culori neutre, asa cum este salon Athenaeum.

Iluminarea interioara

Lumina potrivita poate sa transforme complet un eveniment, pentru ca este un factor crucial in ceea ce priveste setarea atmosferei potrivite. Daca vei avea o nunta in timpul zilei, asigura-te ca salonul de nunta sau restaurantul are ferestre. Daca te pregatesti pentru o petrecere de nunta in timpul noptii, ar trebui sa te asiguri ca incaperea nu este prea intunecata.

Privelistea

Ce vrei sa vada oaspetii tai atunci cand intra in incapere? Fie ca este vorba despre orasul vazut de sus, de munti impunatori sau de imaginea lunii reflectata pe luciul apei, privelistea minunata este intotdeauna un plus important atunci cand vorbim despre salonul de nunta ideal. Insa daca, din diverse motive, nu poate fi vorba despre asa ceva, incearca sa observi detaliile arhitecturale: peretii impodobiti cu arta interesanta sau cu oglinzi, mobilier tematic care sa completeze decorul sau un candelabru de cristal deasupra ringului de dans sunt doar cateva dintre detaliile care pot oferi nuntii tale factorul “wow!”