Recomandare – Anatomia lui Grey

Original Grey’s Anatomy, este o serie americana de drama medicala creata de Shonda Rhimes. Serialul a fost realizat in numar de 14 sezoane, relatand viata fictionala ale stagiarilor, indrumatorilor si rezidentilor medici, in timp ce incearca sa isi mentina atat vietile personale cat si relatiile in echilibru.

Titlul este inspirat din manualul de anatomie umana Gray’s Anatomy, produs de catre Henry Gray.

Serialul are o distributie mixta eliminandu-se criteriile rasiale iar actiunea are loc in Seattle desi filmarile au avut loc in Los Angeles, California.

Protagonista este doctor Meredith Grey -Ellen Pompeo, din programul rezidential in cadrul spitalului fictional Seattle Grace, repartizata  fiind  in subordinea doctor Miranda Bailey -Chandra Wilson, impreuna cu doctorii Cristina Yang – Sandra Oh, George O’Malley – T. R. Knight,  Izzie Stevens – Katherine Heigl si Alex Karev – Justin Chambers.

In randul publicului cu varsta cuprinsa intre 18-49 de ani, Grey’s Anatomy este unul dintre cele mai preferate drame, desi in unele sezoane ratingurile au scazut.

Acest serial a fost considerat printre cele mai bune 10 seriale din  Statele Unite ale Americii, fiind foarte admirat de catre critici.

Este considerat a avea un pregnant impact cultural si in acest sens, seriile au primit numeroase premii, in anul 2007 fiind castigatorul unui Golden Globe Award for Best Television Series – Drama.

Serialul Anatomia lui Grey a mai obtinut si numeroase nominalizari la premiile Emmy, care include si premiul pentru Outstanding Drama Series.

Serialul a lansat si cateva episoade speciale distribuind toate sezoanele sub forma de DVD.

In  anul 2012, Grey’s Anatomy a fost denumit cel de-al 5-lea show avand cele mai mari incasari per jumatate de ora.