Reguli pentru a-ti vopsi gardul ca un profesionist

Gardurile reprezinta o necesitate pentru orice locuinta, atat pentru siguranta cat si pentru aspect si intimitate. Daca vrei sa faci o impresie buna celor care trec pe langa casa ta si celor care iti trec pragul, atunci e timpul sa iti vopsesti gardul intr-un mod cat mai profesionist.

Înainte de toate este important sa stii ca procesul de vopsire al gardului este o munca relativ usoara care nu necesita mult efort daca alegi sa folosesti ustensile profesionale. Doar documentandu-te poti afla sfaturi utile pentru a incepe sa faci chiar tu munca aceasta, astfel economisand banii pe care i-ai fi dat pe o echipa de profesionisti care sa faca treaba in locul tau.

Pentru a-ti usura munca poti opta pentru un pistol de vopsit auto care dupa cum si denumirea, iti va usura munca si te vei simti mult mai confortabil.

Pentru a vopsi un gard din metal ai nevoie de o vopsea speciala, vopselele metalice (de exemplu) fiind special concepute pentru gardurile metalice, fiind dure, rezistente si durabile.

Siguranta ta are o importanta deosebita, tocmai de aceea este recomandat sa imbraci de dinainte echipamentul potrivit pentru prestarea acestui serviciu. Ochelarii de protectie, manusile si imbracamintea de unica folosinta sunt principalele pe care trebuie sa le ai pe tine.

Pistoalele de vopsit sunt de mai multe tipuri dintre care reamintim de cele pe baza de aer comprimat, HVLP, airless/cu motor electric. Atunci cand optezi pentru un pistol de vopsit auto trebuie sa te asiguri ca acesta iti ofera debitul de vopsire dorit, iar pentru asta trebuie sa verifici puterea pistolului si capacitatea rezervorului. Daca debitul pistolului de vopsit este mai mare, vei reusi sa vopsesti pe o suprafata mai mare. Totodata, rezervorul trebuie sa fie incapator, astfel incat sa nu fii nevoit sa il umpli dupa fiecare minut de incarcare.

Pentru o vopsire cat mai precisa este recomandat sa alegi un pistol cu jet reglabil, iar daca vei folosi pistolul de vopsit auto si in zonele mai greu accesibile ar fi bine sa aiba functie de vopsire in unghi.

Ai grija de spatiul din jur atunci cand folosesti un pistol de vopsit auto, deoarece acesta pulverizeaza vopseaua in aer si probabilitatea de a ajunge pe lucruri si suprafete nedorite este una foarte mare. Pentru partea interioara sunt recomandate husele textile, deoarece sunt mai sigure decat bucatile de ziar.

Inainte de vopsire trebuie sa pregatesti suprafata pe care urmeaza sa o vopsesti. Pentru o mai buna aderenta, aceasta trebuie sa fie curatita de particulele de praf. De asemenea, finiseaza suprafata respectiva inainte.