Turistul din Delta Dunarii trebuie sa fie pregatit complet diferit fata de orice alt turist. Motivul este simplu: Delta este diferita de orice alt loc din lume. Daca vrei sa ajungi in acest loc mirific si vrei sa te bucuri din plin de sejurul tau, trebuie sa urmezi cateva sfaturi si sa te asiguri ca nu te abati de la ele.

Ce faci atunci cand te plimbi cu diverse ambarcatiuni pe Dunare?

Cum nu exista alte mijloace de transport in zona, cel mai probabil te vei plimba cu diverse ambarcatiuni plutitoare. Cum nu faci asta in fiecare zi, este bine sa cunosti cateva reguli de calatorie:
– Coboara si urca pe vas cu calm, fara graba, doar dupa ce conducatorul acestuia ti-a dat voie sa faci asta. In caz contrar, pot sa fie iscate momente neplacute.
– Asigura-te ca ai mereu la indemana un echipament de salvare. Chiar daca sunt slabe sanse sa se intample ceva, nu stii niciodata ce surprize iti serveste viata pe tava, asadar, este bine sa fii pregatit. De asemenea, asigura-te ca echipamentul de protectie este pregatit si pentru cei din jurul tau, mai ales daca este vorba despre copii.
– Nu arunca nimic peste bord. Dunarea trebuie sa fie curata pentru a putea fi o atractie pentru turisti si pentru a putea fi un loc de vizitat si pentru copiii sau nepotii nostri. Daca vrei acest lucru, nu arunca nimic peste bord, nici macar un muc de tigara.
– Nu te apleca peste marginea ambarcatiunii. Chiar daca par a fi lucruri interesante de vazut peste marginea vasului cu care calatoresti, nu te apleca, deoarece exista riscul de a te destabiliza si de a cadea. In cazul ambarcatiunilor mici exista chiar ristul de a destabiliza intregul vas, lucru pe care cu siguranta nu ti-l doresti.
– Nu te urca baut in barca. Chiar daca nu conduci tu barca, este interzis sa urci in stare de ebrietate. Evident, nu este nimeni absurd sa iti puna fiola pentru a descoperi daca ai baut sau nu ai baut o bere, insa este de evitat sa fii vizibil baut, deoarece s-ar putea sa ramai pe uscat.
– Atunci cand urci intr-o ambarcatiune de dimensiuni reduse, asigura-te ca nu este mai mult de o persoana in picioare in aceasta.