Top 5 jucarii pe care baietii de 5 ani le adora

Pana la varsta de 5 ani, copiii pleaca la gradinita, ceea ce le permite sa exploreze dezvoltarea sociala si emotionala cu prietenii, sa se angajeze intr-o invatare cognitiva mai profunda si sa-si imbunatateasca dezvoltarea fizica, devenind astfel mai capabili sa se ocupe de sarcini mai complexe. Ei invata abilitati de baza in matematica, cum sa tina creionul in mana in mod corespunzator si cum sa se comporte in clasa.

Avand in vedere aceste repere, am facut un top cu cele mai bune jucarii pentru baietii de 5 ani, jucarii care se concentreaza pe abilitatile creative, fizice, sociale, emotionale si cognitive.

1. Masinuta electrica pentru copii

Aceste masinute al caror aspect extrem de realist ne fura privirea si admiratia ori de cate ori le zarim in parcuri sau in piete, nu sunt doar niste simple jucarii distractive pentru cei mici, dar si niste metode grozave de dezvoltare a abilitatilor motorii si a sentimentului de independenta. Mai mult decat atat, cei care au masini electrice copii nu mai petrec prea mult timp in fata gadgeturilor, alegand sa iasa afara si sa se bucure de uimitoarele lor jucarii. Asadar, daca ai un copil care refuza sa iasa afara, oferindu-i o masinuta electrica in mod cert il vei convinge sa iasa mai mult in parc sau, macar, in spatele blocului.

2. LEGO

Aceste puzzle-uri 3D si-au depasit brandul si au devenit o intreaga categorie de jucarii de constructie, fiind pe lista de dorinte a mai tuturor copiilor aflati la varsta prescolara. Cu ajutorul pieselor LEGO, micutii pot construi masinute, elicoptere, tancuri, parcuri si chiar orase intregi.

In plus, jucariile LEGO sunt interactive, asadar ii incurajeaza pe prichindei sa socializeze mai mult, sa comunice mai bine si sa invete despre ceea ce inseamna munca in echipa.

3. Mingea de fotbal

Rar vei intalni un baiat de 5 ani care sa nu fie pasionat de fotbal si sa nu ii admire pe marii fotbalisti ai lumii, cum sunt Lionel Messi sau Cristiano Ronaldo. In mod cert, iti vei incanta copilul daruindu-i o minge de fotbal de calitate, pe care sa o bata in spatele blocului sau in parcul din apropierea locuintei de dimineata pana seara.

4. Zmeul

O alta modalitate de a scoate copiii afara, in special pe cei ce nu vor sa se desprinda de gadgeturile mult iubite, este de a le darui un zmeu. Preferatele copiilor in timpul vacantelor la mare sau la munte, datorita senzatiei grozave pe care o dau atunci cand sunt ridicate de la pamant, zmeiele sunt jucarii minunate care le vor oferi micutilor amintiri superbe de vacanta, dar si cateva lectii de fizica.

5. Binoclul

Binoclul sau ocheanul (acesta fiind binoclul cu o singura extensie) pot deveni rapid jucariile preferate ale copiilor prescolari, deoarece le ofera o vedere indeaproape asupra mediului inconjurator, in special asupra pasarilor, animalelor si obiectivelor turistice pe care le explorati in zilele de vacanta.