Tractor nou sau second hand?

Tractoarele agricole cumparate second hand au o popularitate mare datorita pretului avantajos pe care il au, de obicei. Atunci cand achizitionezi un tractor la mana a doua trebuie sa fii foarte atent, deoarece trebuie sa te asiguri ca este functional, pentru a nu te trezi in plina campanie agricola ca tractorul achizitionat este defect. Achizitia de piese utilaje agricole este un aspect pe care trebuie sa il ai in vedere, deoarece un tractor second sigur va avea nevoie de reparatii si piese noi.

Multe sau chiar majoritatea utilajelor vandute de romani sunt uzate sau intr-o stare maxim buna atunci cand sunt scoase spre vanzare, dar indiferent de unde alegi sa cumperi un utilaj folosit, din punct de vedere tehnic nu va sta foarte bine.

Cand vine vorba de alegerea unui tractor nou sau second hand este greu sa iei o decizie finala. Nici varianta unui tractor nou nu este tocmai cea mai convenabila, deoarece  poate inclina chiar si spre 50,000 euro, iar daca doresti ca mai tarziu sa il vinzi, risti sa nu primesti mai mult din jumatatea pretului initial chiar daca mai poate duce 15 ani.

De cealalta parte, iti mai ramane varianta de achzitie a unui tractor second hand. Aceasta decizie trebuie sa vina in urma unei analize in intregime a ceea ce doresti ca utilajul pe care urmeaza sa-l achizitionezi, sa ti le ofere. Avand in vedere ca este un tractor folosit, intervin mai multi factori precum: daca momentul achizitiei este unul oportun, daca utilajele pe care le aveti acum in flota nu fac fata terenului agricol.

Atunci cand esti sigur ca ai trecut de acest filtru, poti trece la urmatoarea etapa si anume, la stabilirea sablonului de tractor pe care iti doresti sa il achizitionezi. Internetul este plin de anunturi cu tractoare de vanzare, dar de unde poti sa stii ca este in starea in care spune vanzatorul?

Iata la ce trebuie sa te uiti atunci cand achizitionezi un tractor second hand

Puterea. Acesta este factorul decizional in decizia de achizitie a unui tractor. Acest utilaj trebuie sa aiba puterea necesara pentru a putea face fata suprafetei pe care urmeaza sa o lucrezi, dar si pentru a putea fi folosit in usurarea altor activitati care necesita interventia unui utilaj precum acesta.

Orele de functionare, varsta si istoricul. Aceste trei puncte au o importanta deosebita in ceea ce priveste alegerea unui tractor second hand. Orele de functionare a motorului arata cat de folosit a fost utilajul, iar acesta este un factor important si influentator. Despre varsta tractorului se stie ca determina, chiar daca intr-o mai mica masura și prețul acestuia. Cu privire la istoricul utilajului, acesta te ajuta sa determini cat de folosit este utilajul.

Uzura conteaza la fel de mult atunci cand alegi sa achzitionezi un utilaj folosit. Conteaza foarte mult sa urmaresti sa nu aiba urme de sudura, lovituri care i-ar putea cauza probleme tehnice majore sau orice alt punct care poate afecta in timp functionarea acestuia. Starea anvelopelor joaca un rol important, deoarece daca sunt foarte uzate, s-ar putea ca utilajul sa nu indeplineasca sarcinile.

Achzitia de piese utilaje agricole va fi o necesitate indiferent de tractorul pe care il vei cumpara.