A fi proprietar de afaceri mici este greu. Multe zile sunt cicluri de revizuire si de ajustare a bugetului companiei pentru a tine cont de fiecare leu pentru ca operatiunile sa se poata desfasura fara probleme. Poate fi o sarcina obositoare si nemultumitoare, dar este una importanta. Cu alte cuvinte, atunci cand nu aveti suficient flux de numerar pentru a plati angajatii, nu mai sunteti pe linia afacerii.

 

La fel de stresant ca mentinerea unui flux de numerar constant este gasirea si mentinerea angajatilor buni. Ceea ce poate nu stiti este ca plata si beneficiile nu sunt singura modalitate de a face oamenii sa ramana. De fapt, potrivit Raportului de invatare la locul de munca din 2019 realizat de LinkedIn, 94% dintre angajati ar ramane mai mult daca un angajator ar investi in dezvoltarea lor.

 

,,Ganditi-va astfel: sportivii profesionisti nu inceteaza sa lucreze, chiar si atunci cand nu sunt pe teren. In schimb, li se ofera acces la sali de sport, kinetoterapeuti, experti medicali si alte resurse pentru a-si maximiza performanta. Cei care au investit in ei nu ar fi prea fericiti daca ar inceta sa fie cei mai buni dupa semnarea contractului. La fel gandim si noi, deoarece ne dorim ca modelele noastre sa inteleaga cat de mult tinem la ele si cat de importante sunt performantele lor pentru ca studioul sa ramana in top.” a declarat un manager al unui studio de modele online din capitala.

 

Modalitati de training cu costuri reduse

 

Desi la prima vederea posibilitatea de a oferi training specializat poate parea costisitoare, exista modalitati prin care puteti oferi traininguri cu costuri reduse, ori chiar fara niciun cost aditional. Mai jos sunt prezentate patru modalitati de instruire disponibile oricui:

 

  1. YouTube

 

YouTube nu reprezinta toate compilatiile adorabile de catelusi, ci gazduieste, de asemenea, o multime de videoclipuri de instruire foarte utile in multe domenii diferite. Multi experti mentin canale YouTube gratuite si le actualizeaza in mod regulat. Pe YouTube puteti invata totul, de la cum sa stapaniti anumite platforme software pana la cum sa fiti un lider mai bun si multe altele.

 

  1. Coursera

 

Una dintre cele mai bune resurse de formare este Coursera, unde mii de cursuri sunt disponibile prin universitati de renume. Daca nu aveti nevoie de un certificat oficial la finalizarea cursului, optiunea de auditie gratuita este o modalitate excelenta de a va pregati. Cand auditati un curs, nu participati la teste, dar castigati o multime de cunostinte.

 

  1. Podcast-uri

 

Exista un podcast pentru practic tot ce ati putea dori sa aflati despre afaceri. Daca nu sunteti abonat la cel putin un podcast, ar trebui sa schimbati acest lucru. Este posibil sa aveti nevoie de o concentratie suplimentara pentru a absorbi informatiile numai audio, dar putti lua notite pentru a pune in practica noile informatii.

 

  1. Creati-va propriul training

 

In functie de industria de interes, este posibil sa aveti si optiunea de a incepe de la zero si de a crea propriile programe de formare. Videoclipurile sunt o optiune deosebit de buna. Tot ce aveti nevoie este un telefon si un microfon decent.

 

Cand vine vorba de instruire, exista mai multe oportunitati accesibile decat puteti realiza. Instruirea gratuita poate fi extrem de eficienta pentru angajati si pentru afacerea dumneavoastra. Nu numai ca angajatii vor aprecia initiativa si se vor simti mai valorosi, dar vor performa la un nivel superior.