Generatoarele de curent sunt surse alternative de energie, care se pot dovedi foarte utile in momentul in care furnizorul clasic are probleme. De asemenea, atunci cand vorbim despre generatoare vorbim si despre cele mai bune solutii de a genera energie in locuri in care furnizorii clasici nu au ajuns inca.

Cele mai utilizate generatoare sunt cele pe benzina si cele pe motorina, insa exista si o alta categorie cat se poate de interesanta: generatoare pe gaz.

Ce sunt aceste generatoare pe gaz si de ce merita achizitionate?

Sunt solutii prin care se poate genera curent, folosind gaze naturale. De regula, aceste generatoare sunt folosite industrial, insa dat fiind faptul ca majoritatea locuintelor beneficiaza de gaze naturale, exista din ce in ce mai multi producatori care fac generatoare gaz destinate uzului casnic.

De ce generatoare cu gaz?

Sunt multe motive. Un prim motiv este faptul ca pot asigura o putere continua, fara a fi necesara realimentarea. Daca sunt racordate la reteaua de gaz, acestea pot functiona in continuu si pot acoperi necesarul de energie pentru toata perioada necesara.

Avantajele continua cu faptul ca sunt mult mai silentioase decat generatoarele clasice, pe motorina sau pe benzina, sunt foarte eficiente si sunt mult mai curate. Este adevarat, costul acestor generatoare este inca mare, insa reprezinta o investitie pe termen lung.

Folosirea generatoarelor pe gaz inseamna si o protectie a mediului mult mai serioasa, in conditiile in care emisiile de sulf, azot sau dioxid de carbon sunt mult mai scazute.

De ce nu au existat generatoare cu gaz pana acum?

Pana recent, generatoarele cu gaz nu au reprezentat o solutie pentru uz casnic, deoarece lucrul cu gazzele naturale a fost destul de problematica. Gazele au o putere destul de limitata, lucru nu tocmai atractiv. Totusi, odata cu tehnologia au aparut si generatoarele foarte eficiente. Astazi nu mai exista probleme de putere, ci doar avantaje.

Un generator cu gaz este mai usor de certificat, poate asigura o functionare de lunga durata fara intreruperi, nu are nevoie de procese complexe de intretinere si genereaza o energie ieftina pe termen lung. Practic, inafara de investitia initiala, acest generator asigura un cost foarte bun pentru productia de energie. Pe langa asta, alimentarea cu combustibil este deosebit de fiabila iar energia obtinuta este curata.

De ce trebuie sa ai in vedere achizitia unui generator electric?

Sunt multe motive:

  • Ai tot timpul o solutie de backup pentru situatiile in care se ia curentul. Chiar si in localitatile foarte mari exista sansa unei pene de curent, care poate sa dureze de la cateva ore pana la cateva zile. In cazul unei pene care se intinde pe o perioada lunga de timp, riscurile sunt destul de mari. Tocmai de aceea, generatorul este o solutie excelenta.
  • Poti obtine energie ieftina, in regim propriu, fara a te racorda la furnizorii clasici.
  • Ai garantia unei energii cat se poate de curate.

Singurele dezavantaje ale generatoarelor de curent care functioneaza pe gaz sunt faptul ca inca sunt destul de costisitoare pentru utilizarea casnica si de asemenea, depind de reteaua de gaz. Cum exista inca o multime de localitati care nu sunt racordate la gaze naturale, in astfel de situatii sunt mult mai potrivite generatoarele pe motorina sau pe benzina, care se pot dovedi la fel de eficiente, cu singurul dezavantaj ca necesita o reincarcare frecventa de combustibil si costuri de utilizare mai mari.

 

Citeste si Cum alegi un generator de curent electric